Автор: Луси Комисар, . Текстът е публикуван 20 дни преди Навални

...
Автор: Луси Комисар, . Текстът е публикуван 20 дни преди Навални
Коментари Харесай

Филмът „Навални“ е дезинформация, която спечели Оскар

Автор: Луси Комисар,. Текстът е оповестен 20 дни преди " Навални " да завоюва Оскар. Оригиналното заглавие е 
Как се прави добър агитационен филм? Как го представяш по този начин, че да завоюва премията за говорене на истината, с което раздаващите премиите да се изложат, преди да открият, че това е псевдо-документален филм, номиниран за Оскар – преди белият плик да се отвори пред милиони хора в нощта на Оскарите на 12 март?

„ Навални “ е стройна продукция, цялостна с елементарно документирани измислици, дезинформация и голям брой хитри визуализации, които да отвличат и манипулират вниманието на феновете. Филмът е за съветския политичерски деятел Алексей Навални, който, съгласно уважавания Levada Institute има 2% поддръжка в Русия. Но той и филмът се употребяват с голяма поддръжка от Вашингтон и Лондон.

Алексей Навални при започване на кино лентата, интервюиран от режисьора Даниъл Роер, който приготвя сцената: „ Ако бъдете погубен, в случай че това се случи, какво обръщение ще оставите след себе си на съветския народ? “
Тримата души, посочени като създатели на продукцията, са канадецът Даниъл Роер – който признава, че в никакъв случай не е посещавал Русия, българинът Христо Грозев от Bellingcat – намерено враждебна към Русия организация, която признава финансирането си от държавните управления на Съединени американски щати, Англия и Европа, и рускинята Мария Певчих – тя е работила за организацията на Навални, само че е живяла най-вече отвън Русия след 2006 година, а през 2019 година е получила английски паспорт. CNN и Der Spiegel, които сложиха имената си под заключенията на кино лентата, признават, че са се включили към следствието на групата Bellingcat. Това слага под въпрос достоверността на кино лентата като самостоятелна продукция.

Героят на кино лентата Алексей Навални е мощно обвързван с Вашингтон. През 2009-2010 година Навални е стипендиант на фондациите Отрворено общество, финансирани от Джордж Сорос, които подкрепяха мрежа от опозиционни Неправителствени организации в Русия, преди да бъдат неразрешени през 2015 година. През 2010 година той приключва Greenberg World Fellowship на Йейл, което в началото се е казвало White House Fellows по времето на Бил Клинтън. Първият програмен шеф на Йейл World Fellows е Дан Ести, консултант по енергийната и екологичната политика в акцията на Обама през 2008 година.
Когато Навални се завръща от Съединени американски щати в Русия, той стартира анти-корупционна акция. Тя е подкрепена от държавния секретар Хилари Клинтън. Навални е обвързван също и с олигарха в заточение Михаил Ходорковски. Той лежа в пандиза 10 години за документирано укриване на налози посредством потребление на трансферно ценообразуване през офшорни компании, за изпиране на облагите на петролната компания Юкос, която пък той придобива посредством скандална корупционна договорка със заеми против акции по времето на Борис Елцин.
Навални обаче има собствен личен престъпен проблем за машинация, дружно с брат си Олег.

Навални на протест, три години преди основните събития във кино лентата
През 2008 година, когато притежаваните от страната Руски пощи взеха решение да прекратят събирането на колета от дистрибуторските центрове на фирмите, Олег Навални убеждава няколко компании да преминат към частната Главна абонаментна организация (ГАА), без да разкрива, че тази компания е учредена от него, брат му Алексей и техни сътрудници в данъчния парадайс Кипър. По-късно Yves Rocher Vostok, част от френската козметична компания, подаде иск, че са били лишени от свободен избор и не им е било казано, че ГАА употребява подизпълнители, които начисляват към половината от сумата, която те заплащат на Агенцията, а компанията на Навални задържа разликата като своя облага. Съдът дава на Алексей условна присъда от 3 години и половина, а на неговия брат – ефикасна присъда за същото време.
Европейският съд за правата на индивида откри, че „ Според всички данни ГАА е била учредена за облага и че жалбоподателите са преследвали същата цел, както всеки различен създател на комерсиално сдружение. “ И по този начин, макар съмнителните трикове с вътрешна информация, Европейският съд заключи, че това не е закононарушение, тъй като по този начин се прави бизнес. Но въпреки всичко това си остана етичен проблем на „ бореца против корупцията “, тъй като някои хора считат, че правенето на пари с такава търговия с вътрешно въздействие е неетично.
Въпреки че жалбоподателят Yves Rocher е част от френска компания и предявява иск за обезщетение във Франция, западните медии описаха процеса като скърпен и подтикнат от президента Владимир Путин, и не оповестиха всички елементи по случая. Навални наруши условната си присъда като не се завърна в Русия незабавно след здравословното си възобновяване в Германия и на това съображение беше осъществен неговият арест на 17 януари 2021, последван от наказание на затвор, където той остана. Съдебните разпоредби в Съединени американски щати при нарушение на правосъдна гаранция не биха били разнообразни.
Навални е също по този начин състезател в американската интервенция Русиягейт. Той разгласява видео през 2018 година, в което твърди, че съветският предприемач Олег Дерипаска е пощальон сред шефа на акцията на президента Доналд Тръмп Пол Манафорт и висши чиновници от външното министерство на Кремъл. Всички Тръмп-Русия истории се потвърдиха като подправени, в това число и тази. Навални обаче не поправи анти-Тръмп видеото си. Това удостоверява освен неговите критерии за правота в документалната творба, само че също и кои са съдружниците му в Съединените щати.
По време на съветската районна предизборна акция през 2020 година, Навални е правил постоянни пътувания отвън Москва, с цел да промотира своята анти-корупционна организация. Той търси социална поддръжка, макар че съгласно допитване на Levada той е имал не повече от 2% измежду руснаците в цялата страна – по-малка в провинцията, по-голяма измежду младежите в Москва.

Проучването на Levada. Жириновски, крайнолевият националист, умря през 2022 година Зюганов е болшевик. По време на изследването и двамата са членове на Думата.
На 20 август, провеждайки акция в североизточен Сибир, Навални се качва на постоянен полет от Томск за Москва и се разболява. По решение на водача самолетът прави непредвидено приземяване в Омск и Навални е отведен в градската болница. Спешните лекари третират признаците му и стабилизират положението му. На идващия ден откакто дамата на Навални Юлия Навалная получава позволение от Кремъл за лекуването на брачна половинка ѝ в Германия, от там идва медицински аероплан и на 22 август той е откаран от Омск в Берлин, като Навалная и Певчих го съпровождат по време на полета.
Навални има история на медицински болести, свързани с неочакван спад на кръвната захар и равнищата на холинестераза – диабет, едем на Куинк и алергии, предизвикващи анафилактичен потрес. Тази информация, която е била записана в Русия и от източници на Навални надалеч преди случая в Томск, не е оповестена след идването му в Германия.
Първите изказвания, че съветските секрети служби са отровили Навални, бяха направени от CNN, които споделиха, че са въз основа на следствие на Bellingcat. Статиите на CNN от 14 и 21 декември 2020, съставляват същността на кино лентата, създаден през идната година и пуснат през 2022 година.
Филмът стартира със завръщането на Навални в Русия след няколко месеца в Германия и по-късно минава в ретроспекции. В една от тях Навални прави самопризнание, чиято меродавност не коства пукната парà. Той се оплаква, че е отишъл в Новосибирск, с цел да направи филм за локалната корупция. Казва: „ Очаквах да има доста хора, които да се опитат да попречат на снимането на нашия филм, да конфискуват камерите ни или просто да ги счупят, или да се опитат да ни бият. Очаквах сходни неща и бях доста сюрпризиран – „ Защо няма никого? “ „ Това е някак... “ Дори имах странното възприятие, като че ли липса на почитание. Сериозно? Аз съм тук, само че къде е полицията? “ Това е доказателство от самия Навални, че той надалеч не е толкоз значим, колкото западната преса, създателите на кино лентата и самият той настояват, че е. Това поражда подозрения още от началото на кино лентата, че президентът на Русия го е преследвал и е пратил убийци в Томск.

Навални по време на спирка в акцията си в Новосибирск, на 18 август 2020 година, преди да замине за Томск. Той се оплаква: „ Къде ми е полицията? “
Но дано се спрем на изфабрикуваните обстоятелства в сърцевината на кино лентата. Има дълга секция за това по какъв начин Христо Грозев, за който е открито, че работи за Bellingcat, купува в Тъмния интернет данни за пътувания и контакти, с цел да откри имената и телефонните номера на сътрудниците на федералната работа за сигурност (ФСБ), които са пътували със аероплан до Сибир през август 2020 година. Няма никакъв метод да се ревизира дали графиките и лицата удостоверяват това, което Грозев и Bellingcat показват като доказателства, най-малко не и по стандартите на която и да е прокуратура или съд в Съединените щати. Всъщност, на 14 декември 2020 година CNN оповестява, че „ CNN не може да удостовери сигурно, че точно отделът, основан на улица Академика Варги е отровил Навални с Новичок в нощта на 19 август. “
Голямата машинация с телефонния диалог
Истинският тест за достоверността на кино лентата, „ димящото оръжие “, към което всичко води, е огромната машинация с телефонното позвъняване.
Тези, които са създали кино лентата, схващат от логика на психиката на манипулиране на публиката. Бавно я въвличаш в загадка скица, която се играе от неприятните. В този случай, това стартира с слагането на микрофон на тялото на Навални. Защо? Той не е тръгнал на никое място за загадка среща с някого. Само личният му екип е в стаята. Истинският записващ микрофон е отвън камерата, където феновете не могат да го видят. Но микрофонът на тялото е специфичен резултат, той е трагичен театрален резултат. Натиснете стрелката. Навални приказва на камерата: „ Сега се усещам като сътрудник под прикритие, с сложени кабели. “ Публиката осъзнава ли, че това е единствено театрална смешка?

Навални се обажда на трима сътрудници от ФСБ. Това е подготовка за похищение на вниманието от истината и фактологията – това е привидна истина, която прикрива фалшификат. Сега можем да сме сигурни в това, тъй като той споделя на всеки от тях: „ Аз съм Навални, за какво иксате да ме убиете? “ и подставените хора затварят. Каква е задачата на това? Да се убеди публиката на кино лентата „ Навални “, че е имало позвъняване до сътрудници на ФСБ. Гласовете не са същински, звучат еднообразно – или са компютърно генерирани или са изиграни от професионален подражател.

Но ето и тази pièce de resistance, изявлението с „ учения “, на който Грозев споделя на Навални да се обади, тъй като той е по-вероятно да приказва, в сравнение с елементарните сътрудници на ФСБ.
Навални декларира (както е преведено): „ Константин Борисович, здравейте, името ми е Устинов, Максим Сергеевич. Аз съм помощник на Николай Платонович. “ Той споделя: „ Имам потребност от 10 минути от Вашето време... може би по-късно ще Ви помоля за отчет... само че аз в този момент върша отчет за Николай Платонович... какво се обърка при нас в Томск... за какво се провали интервенцията „ Навални “? “
Според Bellingcat същинският Кудрявцев (Константин Борисович) работи в изследователския център по биологична сигурност към Министерство на защитата и е експерт по химически и биологични оръжия. Предполага се, че не е огромен простак.
Разговорливият „ Константин “ обаче споделя: „ Бих оценил работата като добре свършена. Направихме всичко, както беше планувано, както го репетирахме доста пъти. Но когато полетът направи спешното кацане, обстановката се промени, не в наша изгода... Медиците на терен реагираха незабавно. Те му инжектираха някакъв антидот. Изглежда сме подценили дозата. Изчисленията ни бяха положителни, приложихме даже повече. “

CNN: Видео показва Навални в диалог с съветски разузнавач (2020 г.)
Навални е разпитван в Окръжната прокуратура на Берлин на 17 декември 2020 година Казал ли им е за телефонния си диалог с Константин Кудрявцев, който се твърди, че се е състоял на 14 декември?
От службата потвърдиха разпита, само че когато изпратих линк към изказванията на Навални за „ диалога “ от 14 декември три дни по-рано, представител сподели, че не могат да разясняват.
Има основни улики за изфабрикуваните във кино лентата моменти. Те се основават на дати и периоди, които не подлежат на оборване: рисковият „ Новичок “, датата на „ почистването “ от „ Кудрявцев “ в Омск, и датата на телефонното позвъняване.
Първо за „ отравянето “
Юлия Навалная споделя във кино лентата: „ След една седмица бях ненадейно извикана в Министерство на външните работи. “ Тъй като групата на Навални идва на 22 август, това би трябвало да е било към 29 август. „ Те споделиха, че са разкрили, че мъжът ми е бил токсичен с сътрудник от групата Новичок “

Юлия Навалная в „ Навални “
Това изобретение не е направено в лабораторията на Charité. Германското държавно управление оповестява не една седмица, а две седмици след идването на групата, че лаборатория на Германските въоръжени сили е идентифицирала нервозен сътрудник от групата Новичок в кръвните проби, взети след приемането на пациента в Charité.
За разлика от цивилните лекари, които не са намерили Новичок, военната лаборатория не би разкрила детайлности от тестванията си. Няма токсикологичен отчет, няма име на експерт, направил тестването и интерпретирал резултатите, няма име или формула на химическата съставна част от „ групата Новичок “. Германците отхвърлят да изпратят каквито и да е медицински или токсикологични доказателства, които те настояват, че обосновават опита за ликвидиране, на московските прокурори, проверяващи закононарушението. От този миг нататък, по клюки и без доказателства, историята беше озаглавена от Запада: „ Путин токсини Навални “.
Историята за отравянето на Навални остава по долни гащи. Буквално
Навални, жена му Юлия, асистентката му Певчих, неговият медиен представител, останалите от групата му и репортерите, които разгласиха казаното, до този миг твърдяха, че инструментът на Новичок, векторът на отровата, е бил чаша за чай в кафенето на летището, а по-късно в бутилка с вода в хотелската стая в Томск.
Певчих, както неведнъж повтори на пресата, е снимала взимането на бутилките с вода от хотелската стая и занасянето им скрито в Омск, след което ги е натоварила в медицинския аероплан за Берлин в багажа на човек от избавителния екип и ги е доставила от немската кола за спешна помощ в берлинската болница собственоръчно. Четири месеца по-късно обаче тази историята остава по долни гащи. В клип на CNN, който не е във кино лентата, се твърди, че отровата е поставена в бельото на Навални „ по шевовете “ на илика, само че под каква форма – прахуляк, аерозолен спрей или гел? Разчитали ли са ФСБ, че Навални няма да усети влагата, до момента в който се облича? Отровата в пряк контакт ли е била тогава с тялото му?
На самолета Навални се разболява и водачът обръща към Омск, където той е трансфериран в болница. Изчислената смъртоносност на дозата би трябвало да е съдбовна, незабавно след проявата на признаци. Първите признаци обаче се появяват едвам след няколко часа и остават несмъртоносни най-малко още един час, сред отиването на Навални в тоалетната на самолета и приемането му в болничното заведение в Омск.
Времето на пътуването на „ Кудрявцев “ и „ почистването “
CNN афишира, че „ Кудрявцев “ е летял от Москва до Омск на 25 август, пет дни след събитието, с цел да вземе облеклата на Навални и да ги „ почисти “. Излъчва се видео на полет от Москва. Но ФСБ щяха да знаят за отклоняването на самолета към Омск на 20 август. Щяха ли да чакат пет дни, преди да изпратят сътрудник там?

Бельото
Филмовият сюжет праща „ Кудрявцев “ в Томск, с цел да свърши тази задача. Той най-малко знае с акуратност къде е подложен Новичок. Той споделя: „ Направихме го, както беше планувано. “
Долните гащи към момента ли са се смятали за рискови? Болничният личен състав, който е съблякъл Навални не се ли е заразил? Много хора са били изложени на контакт с Навални и неговите смъртоносни долни гащи, само че нито един не се оповестява да се е разболял. Пътниците, които са били с него в самолета за Москва, не са съобщили за здравословни проблеми.
Гласът на филмовия „ Кудрявцев “ споделя: „ Когато пристигнахме [в Омск], те ни ги дадоха [долните гащи], локалните момчета от полицията в Омск ги донесоха. “ Някой служител на реда разболял ли се е?
„ Кудрявцев “ споделя: „ Когато приключихме работата си с тях, всичко беше почистено “. Той изяснява, че са били приложени способи, „ тъй че да не останат следи по облеклата “. Във видеото на CNN „ Кудрявцев “ споделя, че е почистил и панталоните на Навални, което не се загатва във кино лентата. В него е показан Алексей, който държи долните гащи в Берлин. Омската полиция ли е изпратила „ деконтаминираните “ долни гащи в Германия?
Има и още проблеми с тази история. Има противоречаща си информация дали долните гащи на Навални са останали в Омск.

Прессекретарката на Навални Кира Ярмиш написа туит на 20 август 2020 година с текст: „ Юлия взе нещата на Алексей с нея. Тя сподели, че не е разрешила да бъдат иззети. “ Но на 21 септември The Guardian написа, че „ Навлни изисква Москва да върне облеклата му “. Във всеки случай, болница Charité сподели, че не е тествала бутилки с вода или облекла.
Най-важна е датата на телефонния диалог. Роналд Томас Уест, който е деец от специфичните елементи на Съединени американски щати, работещ в Европа, написа иронично в блога си:
„ Школа за убийства, Първи урок: Отчетните отчети на екипа би трябвало да се изготвят в първите часове след убийството (или по-рано, в случай че няма такива). Навални закъсня със 116 дни с телефонното позвъняване до Кудрявцев. “
Уест споделя: „ Отравянето е станало на 20 август, „ подправеният диалог “ е изработен на 14 декември и е оповестен от Bellingcat на 21 декември. Чакайте малко. Контекстът на диалога, обезверено гледище за отговор по отношение на това, което се е объркало (Навални не е умрял), с цел да бъде докладвано на висшестоящ шеф, е нещо, което се чака да стане в първите 48 часа, а не близо три месеца по-късно. По времето, когато е било направено това позвъняване, целият прахоляк към този момент се е уталожил и е бил вакуумиран от съветските секрети служби, а всеки един се е отчел дотогава, в това число и обектът от подправения диалог. “
Троянският кон
Мая Дейзи Хоук, съредактор на кино лентата, прави извънредно самопризнание в уеб страницата си. Тя споделя: „ Това е най-хубавото нещо, върху което съм работила. Върхът в моята кариера. “ И прибавя: „ Навални беше Троянски кон. “ Написах ѝ имейл и я попитах какво е имала поради, като показах, че речникът Merriam-Webster дефинира Троянски кон като „ някой или нещо, което има за цел да победи или подкопае от вътрешната страна, нормално с лъжливи средства “. Тя отговори и сподели: „ Това бяха небрежно подбрани думи в персонален пост в обществените мрежи. “ Отказа повече мнения и ми сподели да се свържа с рекламния сътрудник на кино лентата. Направих го. Чарли Олски от Cineticmedia също отхвърли да дава отговор на въпроси.
Филмът поддържа разбор на съветското общество, който е неправилен
Неидентифицирана жена споделя: „ Кремъл се чуди какво да прави с Навални. Да го пусне и да рискува да наподобява слаб, или да го затвори, знаейки, че това може да го трансформира в политически страдалец. “ Репортер от американско предаване сподели, „ Неочаквано Владимир Путин има същински противник. Повече от всяка друга опозиционна фигура в Русия, Алексей Навални изкарва елементарните хора на митинг. “
Но Ерик Краус, френски финансов пълководец, който работи в Москва от 1997 година, изяснява: „ Господин Навални постоянно е бил нищожен фактор в Русия. Той има тим от твърди поддръжници – западно-ориентирани младежи в Москва и Санкт Петербург – „ Facebook поколението. “ Той в никакъв случай не е бил изключително обичан в провинцията и в никакъв случай не е печелил над 7% утвърждение в народен мащаб, даже и преди войната. Обикновените руснаци от ден на ден виждат Запада като зложелател. Навални е одобряван за сътрудник на силите, които желаят да пречупят или да лимитират Русия. Сега той би имал под 2% “ (Краус е апетитен като специалист по западните медии.)
Краус сподели: „ Той е краен политически опортюнист. В Москва той приказва на британски език пред публика от западни мениджъри на фондове и публицисти – това е демократичният Навални, чист като сълза. Пълен със свободни пазари, диверситет и обществена правдивост. Ако го чуеш няколко месеца по-късно, когато приказва в Сибир на съветски език, виждаш изцяло друго животно – гневен националист, ядосан и сдържан расист, слоганът му е „ да изритаме крадците “, и най-много „ Русия на етническите руснаци “ – всеки, който няма славянска кръв и изключително имигрантите от Кавказ, са втора употреба жители.
И най-после, в случай че читателите могат да понесат още една драма, аз се озовах в нейния център
Като член на Съвета за задгранични връзки, бях поканена на „ Навални “, прожектиран от CNN на 9 ноември 2022 в небостъргача „ 30 Hudson Yards ” в Манхатън. Модератор на диалога след кино лентата беше Тимъти Фрай, професор по пост-съветска външна политика в Колумбийския университет. Говорители бяха основателите на кино лентата. Записах ги. Фрай попита за „ сцената, в която Навални приказва и кара сътрудника, нали, желае да го подмами да приказва. “ Режисьорът Роер изясни политическата цел: „ И тогава стартира войната и аз разбрах, че този филм се трансформира освен във филм, само че в наша задача да напомним на света, че Владимир Путин не е Русия и Русия не е Владимир Путин, а е Навални. “

Даниел Роер, Христо Грозев, Мария Певчих, Тимоти Фрай. Снимка: Луси Комисар
В продължението на диалога аз зададох въпрос. „ Името ми е Луси Комисар и съм проверяващ публицист. Искам да се задълбоча повече в историята с Кудрявцев. Господин Навални е бил разпитван от прокурор в Берлин на 17 декември. А три дни по-рано е бил телефонният диалог с Кудрявцев. Той споделил ли е на прокурора за телефонния диалог, чиято достоверност те би трябвало да ревизират, допускам, и какво са открили за него? В телефонното позвъняване той твърди, че е разгледал тези неща на 25 август... Но на 20 август... “ [Всъщност, „ Кудрявцев “ не споделя датата 25 август, споделя я Bellingcat.]
Прекъсване от проф. Фрай: „ Това ще бъде всичко по тематиката, без повече въпроси. След като приключим след 10 минути, ще има питиета. Окей, това е. “
Луси Комисар: „ Искам да кажа, прессекретарката сподели, че нещата на Алексей са били взети от Юлия преди този момент, тя не е разрешила да бъдат иззети. Тогава по какъв начин е било допустимо да бъдат изследвани от този човек, откакто към този момент са били взети? И най-после, берлинският доктор сподели, че не са разкрили никакво отравяне в кръвта на Навални, само че две седмици по-късно немска военна лаборатория споделя „ да “.
Всички тези неща ми се костват спорни и бих желала да знам обстоятелствата – за какво тези несъгласия съществуват? “
Христо Грозев: „ Почти нищо от това в действителност не е правилно, в това число и последователността на събитията. Искам да кажа, че това беше реактивно и чиновник на ФСБ на екрана на записа, който направих на телефона си, признава всичко това.
Луси Комисар: „ Вие казвате, че е подобен, само че ние не знаем дали е подобен. “
Грозев: „ Е, аз мисля, че целият свят знае и в този момент, окей. Хубаво е да знаеш за кого работиш, тъй като... “
Луси Комисар: „ О, в този момент за Маккарти ли ще си приказваме? “
И най-после, проф, Фрай: „ Е, благодаря ви, Тим, Мария, Христо и Даниъл. Благодарности също и на CNN, HBO, Max Warner Brothers Pictures… “
Покани всички ни да пием в Milos, съвременен ресторант в комплекса. Отидох на приема и попитах Роер дали мога да го интервюирам. Той ми изкрещя, Нееее! И ме упрекна, че рабтя за руснаците.
След това, на 17-ти получих имейл от Нанси Бодурта, вицепрезидент на Съвета за външни връзки, срещи и участие. Била получила недоволства от „ държанието “ ми на прожекцията. Заплаши ме, че може да прекратят участието ми. Тя сподели: „ Получих голям брой недоволства по отношение на Вашето държание по време на прожекцията на Съвета за външни връзки на 9 ноември на документалния филм „ Навални “. Както е посочено в наръчника за участие, Съвета за външни връзки се ангажира да поддържа гражданска и уважителна среда. От всички членове се чака да показват най-високо равнище на вежливост и почитание към представителите, модераторите, личния състав, гостите и между тях. Като непартийна организация, ангажирана с представянето на необятен набор от отзиви и гледни точки, които да бъдат дебатирани и дискутирани свободно, е от най-голямо значение Съветът да поддържа инклузивна и доброжелателна среда, свободна от какъвто и да е устен, писмен или физически тормоз.
Съгласно Уставът на Съвета, член може да бъде отхвърлен, или участието му да бъде краткотрайно суспендирано, за всяко държание, което накърнява ползите, репутацията и вярното действие на Съвета.
Моля, имайте поради, че по-нататъшни нарушавания могат да доведат до краткотрайно преустановяване на участието Ви, с опция за привършване на участието, което да бъде решено на управителен съвет. “
Аз отговорих:
„ Уважаема госпожице Бодурта,
Във връзка с „ Получих голям брой недоволства по отношение на Вашето държание по време на прожекцията на Съвета за външни връзки на 9 ноември на документалния филм „ Навални “ “, което цитирате, апелирам да ми изпратите копия на тези недоволства, в това число и кой ги е подал. Сигурна съм, че сте съгласни, че член на Съвета има правото на детайлности за сходни нападки. Ако някой търси анонимност, това повдига въпроси по отношение на истинността на обвиняванията му.
Проучихте ли недоволствата? Ако не, за какво не? Ако да, какво установихте?
Знаете ли какво споделих на срещата? Подобно на доста публицисти, когато задавам въпрос на обществени персони на обществено място, аз протоколирам диалога, с цел да си подсигурявам, че ще мога да изтъквам правилно.
[Тук повторих записаните въпроси и отговори.]
Коя част от моите въпроси намирате за противоречива? Какво нямам право да запитвам като публицист? По какъв метод това е било тормоз? Означават ли учтивостта и общителното държание, че никой няма право да оспори нещо, което филм или представител споделят? Допускането на необятен набор от гледни точки приключва ли се, когато оспорваното мнение принадлежи на някого от личния състав на Съвета? Като толкоз рискови ли се окачествяват моите изявления, че се постанова да изказвате опасност за изгонването ми от Съвета? Кой е подписал решението да ми изпратите предупреждение?
След кино лентата отидох на приема, където срещнах режисьора Даниъл Роер и попитах дали мога да го интервюирам. В наличието на доста хора той ми изкрещя, Не! И сподели, че работя за руснаците. В общи линии това беше и догатката на Христо Грозев. Това ме кара да имам вяра, че „ голям брой недоволства “ идват от Роер и неговите сътрудници.
Очаквам Вие да ми кажете кой е направил недоволствата, какво се споделя в тях, дали сте ревизирали тяхната меродавност и кое от горните цитати намирате за противоречиво.
Не ми харесват опитите за заплашване. Би трябвало да не харесват и на Съвета. Нито на борда. Не се уплаших от убийците-расисти при започване на 60те години, когато прекарах една година като редактор на Mississippi Free Press, надали ще се уплаша и в този момент.
Това ме убеждава, че би трябвало да напиша публикация за кино лентата и да загатна и „ недоволствата “ и Вашата опасност, която отхвърлям като част от културата на анулация и надълбоко нездравословна за нашето общество. Съответно, дано уточним, че размяната на тези имейли е записана.
Луси Комисар “
Нейният отговор беше:
„ Луси: Потвърждавам приемането на Вашия отговор на имейла ми и удостоверявам упованието на Съвета членовете да демонстрират най-високо равнище на вежливост и почитание към ораторите, модераторите, личния състав, гостите и един към различен. Поздрав, Нанси “
Навални, " Белингкат " и режисьорите са създали документален филм за това, че ФСБ не е основала професионален удар, а проект за безмерен безпорядък с огромни шансове за неуспех и откриване пред обществеността. Единственият професионализъм в цялата тази история е преследването на основателите на кино лентата на техните цели: западните медии, публиката и членовете на Филмовата Академията в Холивуд, които гласоподават.
------
П.С.
И спечелилият е...ЦРУ и неговите сътрудници от дълбоката страна, деятелите от Bellingcat, с признателност към Виктория Нюланд и нейният сподвижник Антъни Блинкен, както и към мейнстрийм и самостоятелните медии, които си затварят очите за измислиците във кино лентата.
 
Източник:
Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова
 
13 Март 2023111513 Март 202381813 Март 2023143713 Март 2023174713 Март 202386813 Март 20231188КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023217928 Фев 2023136813 Март 202341803 Март 20233056
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР